Getest & gesmaakt: Asperges met Terra Burdigala (François Thienpont)

03/05/2018 - 23:03

Nog tot eind juni is ons witte goud, de asperge, in trek als seizoensgroente nummer één. Bij BAR àPART zetten we deze regelmatig op het menu, met een bijpassend wijntje natuurlijk.

Getest & gesmaakt: Asperges met Terra Burdigala (François Thienpont)

Onze asperge bereiding 2 personen


• Kook 4 eieren (hardgekookt)
• Schil en kook de asperges (1,5 kg) beetgaar
• 200g gerookte zalm
• Gesnipperde bieslook
• Olijfolie

Tasting Terra Burdigala met asperges


We combineerden dit gerecht met Terra Burdigala, een witte bordeaux wijn, gemaakt door de Familie Thienpont.
De wijngaarden van deze wijn zijn gelegen in het noorden van de Entre-Deux-Mers regio, de wijn bestaat voor 75% Sauvignon-Blanc en 25% Sémillon.


Proefnotities


Deze wijn is zeer aromatisch, met hints van grapefruit en witte bloemen en bezit een grote frisheid. Deze minerale wijn combineert de rijke Sémillon druif en de hoog aromatische Sauvignon druif op een ideale wijze. Een zeer plezante wijn en fantastisch lekker in combinatie met het asperge gerecht.



Wijncombinaties bij uitstek van BAR àPART met asperges

  • Terra Burdigala La Vigne d'Argent 2016 - € 9,30

  • Touraine Pointe d'Agrumes FX Barc - € 9,95

  • Cuvée Les Deux Terroirs Vin de Pays FX Barc - € 7,85

  • Pinot Grigio delle Venezie IGT 2016 - € 6,80

  • Pinot Gris Grand Premier Cru Domaine St. Martin - € 18,70

  • Pinot Blanc Grand Premier Cru Domaine St. Martin - € 15,85

Tarieven incl. 21% BTW

Eén van deze wijnen bestellen? Dat kan eenvoudig via mail of telefonisch.
Spoedig ook via webshop.
Gratis verzending vanaf € 85.
Vóór 12u besteld op werkdagen, twee werkdagen later bij u geleverd.